fbpx
NaslovnicaCrna GoraHitno usvojiti skupštinsku rezoluciju o zločinu u Štrpcima

Hitno usvojiti skupštinsku rezoluciju o zločinu u Štrpcima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima obavezu da, kroz hitno usvajanje skupštinske rezolucije, iskaže brigu za porodice žrtava zločina u Štrpcima, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz te stranke kazali su da je otimanje i ubistvo, koje se dogodilo prije 30 godina u Štrpcima, rana koja nikada neće zarasti i uvijek će podsjećati na zlu politiku koja je vođena 90-ih godina.

“Tog 27. februara 1993. su sa namjerom izvučeni putnici čija je jedina krivica bila njihova vjeroispovjest i nacionalnost, a što je najbolnije, adekvatna reakcija nadležnih državnih organa u pravcu procesuiranja odgovornih za taj zločin ni do danas nije dobila svoj puni i pravični epilog”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz SDP-a, da stvar bude još gora, posljednjih godina svjedoči se povampirenju onih politika i ideologija koje i dalje slave ratne zločince i otvoreno raspiruju nacionalne i vjerske podjele.

Iz te partije naglasili su da se ne smije dozvoliti da se taj, ni svi drugi zločini zaborave, a pogotovo ne da se slave.

Kako su rekli iz SDP-a, dok se adekvatno i najoštrije ne kazne svi počinioci i inspiratori tog i drugih zločina i jednom zauvijek ne protjera politika koja je do svega toga dovela, neće biti trajne stabilnosti i prosperiteta na ovim prostorima.

“Za državu stoji obaveza da kroz hitno usvajanje skupštinske Rezolucije makar minimalno iskaže svoju brigu za porodice žrtava tog gnusnog zločina”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...