fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađanski mir u Crnoj Gori nema alternativu

Građanski mir u Crnoj Gori nema alternativu

Podgorica, (MINA) – Demoliranje prostorije Socijaldemokrata (SD) u Pljevaljima i napad na predsjednika mladih SD-a u tom gradu Sanina Raščića poruka je građanskom miru u Crnoj Gori, kazao je predsjednik te partije Ivan Brajović.

„To rade kukavice, to ne rade ljudi i ovdje je na ispitu ljudskost i čojstvo po kome smo se prepoznavali u Crnoj Gori i kojim smo se dičili. Građanski mir u Crnoj Gori nema alternativu”, rekao je Brajović.

On je, tokom posjete Pljevljima, pozvao nadležne organe Crne Gore da pokažu da je država jača od svega i da pod hitno pronađu i sankcionišu počinioce i nalogodavce navedenog djela.

“Ako postoje kamere koje su snimale, ako postoje otisci prstiju, onda, zaista, urgiram da se pod hitno pronađu, otkriju i sankcionišu i počinioci i nalogodavci“, kazao je Brajović.

On je pozvao sve političke snage u Crnoj Gori, da, kako je rekao, „puste obećanja“ i da urade sve kako se to više ne bi ponovilo.

„Uradite sve da se ovo više ne ponavlja, nikad više u Pljevljima, jer oni koji nijesu naučili lekciju iz sramotnih dešavanja devedesetih u tom gradu zaslužuju svaki prezir i osudu“, kazao je Brajović.

On je poručio da svi moraju biti svjesni da je napad na zajedništvo, bogatstvo vjera, nacija i kultura napad na bit i srž Crne Gore.

Brajović je istakao da je, bez obzira na odnos snaga u novom sazivu Skupštine, siguran da će u njoj biti trojica Socijaldemokrata koji neće kalkulisati sa interesima Crne Gore.

“Sa građanskom, sekularnom, antifašističkom, multivjerskom, multinacionalnom Crnom Gorom nema kompromisa. Samo takva Crna Gora je naša Crna Gora i samo za takvu Crnu Goru ćemo se mi boriti“, naveo je Brajović.

On je pozvao sve političke snage u parlamentu da im interes stabilne, samosvjesne i suverene Crne Gore bude prioritetan.

„ A ko će biti na vlasti, ko u opoziciji, nek im je sa srećom”, zaključio je Brajović.

Najčitanije