fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani Boke Kotorske da se uključe u projekat Moj muzej

Građani Boke Kotorske da se uključe u projekat Moj muzej

Podgorica, (MINA) – PR tim projekta Moj muzej pozvao je sve zainteresovane građane Boke Kotorske da se uključe u projekat edukativnog i istraživačkog karaktera, koji je usmjeren na stručno oblikovanje i kreativnu prezentaciju kulturno – istorijske i umjetničke građe koju dostavlja široka publika.

Projekat Moj muzej podržalo je Ministarstvo kulture u okviru kampanje ŽivimoKulturu i kreativan je odgovor na krizu izazvanu novim koronavirusom.

Kako je saopšteno, u okviru projekta zaživjele su Viber zajednica i Fejsbuk /Facebook/ stranica koje služe za dijeljenje edukativnih sadržaja i lakše praćenje aktivnosti vezanih za projekat.

“Projekat možete podržati praćenjem projektnih aktivnosti putem jednog ili svih kanala, ili širenjem dobre riječi o njemu. Uključivanjem do 5. septrembra daćete posebnu podršku plemenitoj i kreativnoj ideji”, rekli su iz PR tima projekta Moj muzej.

Kako su naveli, ključni doprinos biće uključivanje građana u aktivnosti, što je omogućeno direktno putem vebsajta, ili preuzimanjem obrazaca na temu koja im je važna i slanjem naknadno ispunjenog obrasca i pratećeg materijala na mail [email protected].

Iz PR tima projekta Moj muzej pozvali su roditelje i nastavnike da stimulišu djecu, njihovu radoznalnost, prirodnu znatiželju i istraživački duh, kao i dijalog unutar porodice i zajednice služeći se Vodičem za istraživanje baštine pripremljenim za najmlađe.

“Želimo da kratkoročni projekat u okviru kojeg je platforma zaživjela preraste u dugoročnu razvojnu mogućnosti i trajnu vrijednost, u čijem kreiranju podjednako učestvuju nosioci baštine ili njeni prijatelji, umjetnici i struka”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će građa koju građani dostave služiti kreiranju baze baštine i da će biti korišćena za prezentaciju na društvenim mrežama i virutalne prezentacije, odnosno izložbe na sajtu projekta.

“Dijeljenem objavljenih sadržaja na mrežema i njihovim komentarisanjem pokrenućete potpuno novu vrstu dijaloga o baštini i uvećati njenu vidljivost. Dijalog o baštini je dijalog o kulturi i dijalog o budućnosti – radujemo se Vašem učešću”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije