fbpx
NaslovnicaCrna GoraGPCG predstavio Vladu u sjenci

GPCG predstavio Vladu u sjenci

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret Crne Gore (GPCG) predstavio je danas Vladu u sjenci koja, kako su naveli, nudi nove ljude i ideje bez ideologije.

Lider GPCG Velibor Ivanović je, na konferenciji za novinare, pojasnio je da Vlada u sijenci funkcioniše po vodoravnom konceptu, i da nema komandnu hijerarhiju.

On je istakao je da GPCG promoviše treći put koji je prijeko potreban, „jer vidimo šta nam je ova dva puta donose posljednjih 30 godina“.

Prema njegovim riječima, sada su samo zamijenile pozicije – bivšu opoziciju je vlast, a bivšu vlast opzicija.

„Svako misleće stvorenje će da okrene glavu i da potraži treći put. Taj treći put nudi GPCG, novi ljudi, nove ideje bez ideologije“, istakao je Ivanović.

Kroz koncept Vlade u sijenci, kako je rekao, pozivaju sve kvalitetne pojedince, neformalne grupe građana, nevladin sektor, kao i političke subjekte da se uključe.

„Ne da nam se priključe, nego da se uključe i zauzmu mjesto u resorima u kojima posjeduju kadrovsku ekspertizu“, naveo je Ivanović.

Koordinatorka za obrazovanje i nauku Jelena Radonjić pojasnila je da koncept Vlade u sijenci podrazumijeva grupu građana koji djeluju u okviru svojih interesovanja, znanja, stručnih kvalifikacija i profesionalnog iskustva, kao grupa koja analizira pažljivo rad Vlade, resornih ministarstava i koja predlaže alternative.

„Djelovanjem Vlade u sijenci, javnost se upoznaje članovima Vlade u sjenci zato što svaki od članova Vlade u sijenci nastupa javno, iznosi svoje mišljenje bilo putejm društvenih mreža, javnih nastupa i medija“, navela je Radonjić.

Ona je pojasnila da je do trenutka prvih sledećih izbora građano biti upoznati sa kvalitetom pojedinca, u okviru Vlade u sijenci, kroz njihovo javno djelovanje i njihovu kritiku, analizu resornih ministarstava.

Politički direktor GPCG Adis Canović smatra da Vlada Crne Gore nije adekvatno odgovorila „na miješanje susjedne Srbije u njene unutrašnje stvari“.

„To je posebno bilo uočljivo tokom izbora u Nikšiću i sada, nakon najavljene smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića“, rekao je Canović.

GPCG se, kako je naveo, zalaže za što bržu normalizaciju dioplomatskih odnosa sa Srbijom u najkraćem roku.

Koordinator za ekonomske politike Luka Bulatović, rekao je da se GPCG se zalaže za raznovrsnost ekonomije, navodeći da država ne bi zavisila od jednog izvora finansiranja „a to je trenutno samo turizam“.

„Pandemija je dokazala da je oslanjanje samo na turizam ravno samoubistvu u ekonomskom smislu. Ono što je primarno je da Crna Gora mora da bude u stanju da sama sebe prehrani da bi opstala. Naš fokus je na reformi poljoprivrede kao primarne privredne grane“, istakao je Bulatović.

Koordinator GPCG za Nikšić Dražen Tadić poručio je da taj savez želi studenta integrisanog na fer način u zajednicu, svjesnog odgovornosti, ali i sa jasnom i realnom šansom da se razvija i kao pojedinac i dio šire društvene zajednice.

„Zato pozivam sve moje vršnjake da se uključe u GPCG i daju svoj puni doprinos da našu jedinu domovinu Crnu Goru učinom boljom. Pokažimo odgovornost, jer dosta je više partitoikratskih okvira, izađimo iz njih i pokažimo da može bolje“, rekao je Tadić.

Najčitanije

Uprava policije, budva, lokalni izbori, bezbjednosno stanje

Uprava policije: Izborni dan u Budvi protiče bez bezbjednosnih problema

Podgorica, (MINA) - Izborni dan u Budvi protiče bez bilo kakvih bezbjednosnih problema, kazali...

Nasdaq profitirao