fbpx
NaslovnicaCrna GoraEraković: Demanti Stejt departmenta još jedan diplomatski šamar Vladi

Eraković: Demanti Stejt departmenta još jedan diplomatski šamar Vladi

Podgorica, (MINA) – Demanti Stejt departmenta da Vašington ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore na Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici novi je diplomatski šamar nezreloj i neozbiljnoj Vladi, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

On je u saopštenju naveo da spoljna politika Crne Gore sve više liči na “cirkus”.

“Ta činjenica ne bi predstavljala toliki problem ukoliko bi se šteta odnosila samo na premijera (Milojka) Spajića i resorne ministre. Nažalost, pogubne posljedice diletantskog vođenja politike trpe država Crna Gora i njeni građani”, rekao je Eraković.

Kako je kazao, danas se saznalo da je poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović “u nastojanju da opravda nejasan i nedefinisan, a prije svega kukavički stav Vlade prema Rezoliciji o genocidu u Srebrenici, izmislila da su Sjedinjene Američke Države posredovale prilikom izrade amandmana na predloženi tekst Rezolucije”.

“Pitamo Vladu Crne Gore i konstituente vladajuće većine – kada je kraj njihovom blamiranju? Koliko još paf-paf udaraca će morati da istrpe, kako bi shvatili da se na ovakav amaterski, neozbiljan i neznaven način ne vodi spoljna politika jedne ozbiljne države, kakva je Crne Gora”, naveo je Eraković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije