fbpx
NaslovnicaCrna GoraDžomić: Tvrdnje o pozitivnom mišljenju VK najobičniji spin

Džomić: Tvrdnje o pozitivnom mišljenju VK najobičniji spin

Podgorica, (MINA) – Venecijanska komisija (VK) nije usvojila pozitivno mišljenje o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), navodeći da je u pitanju „najobičniji spin“.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je VK danas usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona, konstatujući da predloženi zakonski tekst donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva.

Koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko primorske, Velibor Džomić, kazao je da je od svega što je objavljeno na portalima u Crnoj Gori, tačno da je na dnevnom redu plenarne sjednice VK bio i Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

„Nije tačno da je usvojeno pozitivno mišljenje i u pitanju je najobičniji spin“, tvrdi Džomić.

Prema njegovim riječima, usvojeno je mišljenje, a koliko je „pozitivno“ dovoljno govori činjenica da ima 23 stranice.

„Jako je važno da znamo da je u pitanju mišljenje koje na 23 stranice sadrži na desetine negativnih komentara, kritika, obavezujući uputstava i kada ga čitaoci budu pažljivije čitali, kada bude objavljeno u ponedjeljak, vidjeće o čemu se zapravo radi“, kazao je Džomić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...