fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Nikšić pokretač razvoja Crne Gore

Đukanović: Nikšić pokretač razvoja Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je čestitao 18. septembar — Dan Opštine Nikšić predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine I građanima Nikšića.

“Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države“, rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja.

Prema njegovim riječima, ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će, kako vjeruje, dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

“Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države”, zaključio je Đukanović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...