fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Božić

Đukanović čestitao Božić

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Božić sveštenstvu i vjernicima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru.

Đukanović je Božić čestitao nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji, građanima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu uz želje da u miru i spokojstvu, uživajući zajedno sa porodicama, dragim osobama i prijateljima, proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

“Božić nas trajno podstiče na njegovanje univerzalnih vrijednosti hrišćanskog učenja, da samo slogom, razumijavanjem i uzajamnim uvažavanjem možemo nastaviti da gradimo zdravo i prosperitetno društvo, utemeljeno na našem neprolaznom istorijskom nasljeđu i savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

On je rekao da su predstojeći sveti dani prilika da se još jednom podsjetimo izuzetne duhovne misije Katoličke crkve i napora njenih vjernika u Crnoj Gori.

“Da aktivno doprinesu izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa, snaženju ekumenskog i međureligijskog dijaloga, očuvanju naše duhovne i materijalne kulture, afirmaciji i ukupnoj demokratizaciji crnogorskog društva”, istakao je Đukanović.

On je kazao da vjeruje da će plodna saradnja Katoličke crkve i državnih institucija na svim područjima društvenog života, posvećena interesima Crne Gore i njenom zajedništvu s drugim zemljama i narodima evropskog i evroatlanskog okruženja, snažno doprinositi opštem dobru i napretku zajedničke domovine i boljitku njenih građana.

“U duhu ovih misli s radošću Vama, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori još jednom želim srećan Božić i svako dobro u narednoj godini”, navodi se u čestitki Đukanovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije