fbpx
28.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaCrna GoraZeković: Policija nije bila pripremljena za moguće intervencije u Nikšiću

Zeković: Policija nije bila pripremljena za moguće intervencije u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – Policija nije bila adekvatno pripremljena za moguće intervencije na proslavi Dana državnosti u Nikšiću, ocijenio je aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Zeković, navodeći da je izostanak pripreme namjerno planiran.

Kako je javio Portal RTCG, policija je večeras u Nikšiću upotrijebila suzavac kako bi spriječila sukob dvije grupe građana, koje su se okupile da obilježe Dan državnosti u tom gradu.

Zeković je naveo da je policija odlučila da dozvoli nasilje “kleronacionalista i desničara”.

“Nije blagovremeno i na vrijeme obavila svoje pripreme i pokazala je slabost prema izgrednicima. Do probijanja zaštitne ograde nije moglo doći da je priprema policije bila adekvatna i sveobuhvatna”, rekao je Zeković.

Kako je kazao, izostale su i preventivne aktivnosti prema “ekstremističkim političkim i vjerskim grupama koje djeluju u Nikšiću i prema granici sa Hercegovinom”.

Zeković smatra da su nikšićka opština i policija tog grada to koordninirano izveli, kako bi prekinuli i zasjenili veličanstveno, mirno i demokratsko obilježavanje 13. jula.

“Razrješenje načelnika Centra bezbjednosti Nikšić koji je opet pokazao da nije u službi građana i građanki Crne Gore, nego samo i jedino DF i Marka Kovačevića je neophodna mjera daljeg povjerenja i minimalnog očuvanja policijskog integriteta”, naveo je Zeković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije