fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoZaplijenjeno oko 520 kilograma marihuane i hašiša

Zaplijenjeno oko 520 kilograma marihuane i hašiša

Podgorica, (MINA) – Na graničnom prelazu Božaj danas je zaplijenjeno oko 500 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša i uhapšen je albanski državljanin P.Č. (38), u čijem vozilu je pronađena droga.

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina, zajedničkim aktivnostima sa službenicima policije, na graničnom prelazu Božaj, u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom (suvim biljem) pronađeni su marihuana i hašiš.

Iz Uprave prihoda i carina su kazali da je kamion u petak pristupio na granični prelaz i tom prilikom službeni policijski pas obučen za pronalaženje narkotika, markirao je tovar.

“U ranim jutarnjim časovima carinici i policajci su kontrolisali tovar i pronašli 80 džakova sa sadržajem marihuane i hašiša ukupne težine oko 520 kilograma”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, kretao se iz pravca Albanije i trebalo je da nastavi rutu prema državama Evropske unije, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

“Policijski službenici su uhapsili državljanina Albanije P.Č. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika Uprave prihoda i carina i Uprave policije, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte kliznule prema 72 USD

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema...