fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata u Baru 18 miliona EUR

Za izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata u Baru 18 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Opština Bar i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno 18 miliona EUR za izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata u Baru.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, Memorandum su potpisali su predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

“Cilj memoranduma je realizacija prioritetnih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja na području naše opštine, čime će se značajno poboljšati školska infrastruktura i podići nivo kvaliteta obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predviđena je izgradnja novog vrtića na Topolici, izrada idejnog arhitektonskog rješenja za novu barsku gimnaziju, kao i rekonstrukcija i dogradnju više osnovnih, srednjih škola i vrtića u Baru.

“Opština Bar je preuzela obavezu obezbjeđenja 1,5 miliona EUR za izradu projektnih rješenja i radova na više obrazovnih ustanova, uključujući vrtiće i osnovne škole”, kazali su barske Opštine.

Oni su rekli da se MPNI obavezalo da obezbijedi blizu 16,6 miliona EUR u toku ove i sljedeće godine.

“Čime će se realizovati brojni infrastrukturni projekti, uključujući izgradnju novog vrtića, rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, kao i uvođenje sistema grijanja i poboljšanja energetske efikasnosti te rekonstrukciju fiskulturnih sala i sportskih igrališta u gotovo svim barskim školama”, kazali su iz Opštine Bar.

Oni su dodali da su zadovoljni zbog potpisivanja tog dokumenta kao i kvalitetnom saradnjom koju u kontinuitetu ostvaruju sa MPNI.

“Uvjereni smo da će ovi projekti doprinijeti boljem i kvalitetnijem obrazovanju, što naša djeca zaslužuju”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Trump razmišlja o programu koji je u suštini Evropa sad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Donald Trump razmišlja o programu...