fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Nikšiću oduzeto preko 750 paklica cigareta

U Nikšiću oduzeto preko 750 paklica cigareta

Podgorica, (MINA) – U Nikšiću je, u akciji Uprave policije i Uprave prihoda i carina (UPC), pronađeno i oduzeto više od 750 paklica cigareta čiji je promet zabranjen, saopšteno je iz UPC.

Navodi se da su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u saradnji sa službenicima UPC, izveli pojačanu kontrolu prometa u maloprodajnim objektima – kioscima.

Iz UPC su kazali da je kontrolisano šest objekata, u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja nedozvoljene trgovine akciznim robama, prevashodno duvanskim proizvodima.

Kako su naveli, kontrolisan je kiosk, koji se nalazi u ulici Vuka Karadžića, u vlasništvu V.D. (56) iz Nikšića, kao i vozilo koje se nalazilo u neposrednoj blizini, a takođe je vlasništvo V.D.

„Pronađeno je i oduzeto 718 paklica cigareta raznih marki, čiji je promet zabranjen, a čija je vrijednost procijenjena na 2.154 EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz UPC su rekli da je sa događajem upoznat državni tužilac u u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji se izjasnio da se u radnjama V.D. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina.

„Takođe, kontrolom kioska koji se nalazi u naselju Rubeža, a vlasništvo je J.Đ. (21) iz Nikšića, osobe koja se u policijskim evidencijama vodi kao bliska članovima jedne organizovane kriminalne grupe, pronađeno je i privremeno oduzeto 40 paklica cigareta raznih marki, čiji je promet zabranjen“, navodi se u saopštenju.

Iz UPC su rekli da je J.Đ. izdat prekršajni nalog iz oblasti Zakona o akcizama.

Oni su dodali da se radi se o osobi kod koje su pripadnici nikšićke policije prije nekoliko dana, kontrolom u ugostiteljskom objektu, pronašli i oduzeli pištolj obrušenog fabričkog broja, u kojem se nalazilo sedam metaka.

„Podsjećamo da će organi za sprovođenje zakona – Uprava policije i UPC, u saradnji sa državnim tužilaštvom, kontinuirano sprovoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje nedozvoljene trgovine, identifikaciji osoba koje učestvuju u lancu trgovine akciznih roba i suzbijati sivu ekonomiju“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Podgorica, (MINA) - Osnovna namjera Olimpijskog karavana je da proširi olimpijski duh i pokret...