fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoŠćekić: Dobra saradnja Crne Gore i Bugarske

Šćekić: Dobra saradnja Crne Gore i Bugarske

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima dobru saradnju sa Bugarskom i jačanje te saradnje važno je kako bi Crna Gora usvojila dobre prakse i što prije završila pregovore sa Evropskom unijom (EU) i pristupila evropskoj porodici, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, Šćekić je razgovarao sa delegacijom Komisije za zaštitu od diskriminacije Bugarske, koju je predvodila predsjednica Ana Džumalieva.

Šćekić je kazao da mu je zadovoljstvo što u kratkom vremenu ima priliku da ugosti još jednu delegaciju iz Bugarske.

On je, kako se navodi, Džumalievu upoznao sa aktivnostima koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi, podsjećajući na Zakon o sportu i Zakon o mladima, Savjet za prava djeteta čiji je predsjednik, kao i aktivnosti koje se tiču mladih.

“Naglasio je da Crna Gora sa Bugarskom ima dobru saradnju, a kako je ona članica Evropske unije, tim je bitnije da saradnja između dvije države jača, kako bi Crna Gora usvojila dobre prakse Bugarske i što prije završila pregovore i pristupila evropskoj porodici”, kaže se u saopštenju.

Šćekić je rekao da u budućnosti očekuje sprovođenje niza projekata i čvršću saradnju sa Bugarskom, koja bi trebalo da rezultira potpisivanjem Sporazuma o saradnji.

Džumalieva je učesnike sastanka upoznala sa načinom funkcionisanja Komisije koja, prema njenim riječima, suštinski omogućava predpristupni ulazak u EU i zatvaranje bitnih pregovaračkih poglavlja.

Ona je poručila da je Bugarska izuzetno zadovoljna zakonskim rješenjem koje sprečava diskriminaciju i da umnogome utiče na borbu protiv govora mržnje u sportu.

“Takođe, ona je ponudila niz zajedničkih tema na kojima bi se mogla uspostaviti saradnja između dvije države i uputila poziv Komisije da delegacija Ministarstva sporta i mladih boravi u posjeti tom organu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je najavljeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i Komisije za zaštitu od diskriminacije Bugarske, koji će obuhvatiti sve o čemu je bilo riječi na sastanku, čime će biti ojačana saradnja između dvije države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije