fbpx
23.1 C
Podgorica
August 13, 2022.
NaslovnicaCrna GoraRaspisan konkurs za prvi upisni rok, prijave 4. i 5. jula

Raspisan konkurs za prvi upisni rok, prijave 4. i 5. jula

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, a prijave se podnose u ponedjeljak i utorak.

Konkursom su predviđena 3.344 mjesta na 19 organizacionih jedinica.

Navodi se da, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, UCG organizuje elektronsko prijavljivanje.

“Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, kaže se u konkursu.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije imaju crnogorski državljani i stranci, u skladu sa zakonom, koji su stekli odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

“Prijava na konkurs se podnosi 4. i 5. jula do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, kaže se u konkursu.

Dodaje se da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 6. jula.

“Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica”, naveli su iz UCG-a.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, 7. i 8. jula.

“Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe”, kaže se u konkursu.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 15. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorski odbojkaši sjutra protiv Islanda

Podgorica, (MINA) - Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Kopavoguru protiv Islanda...