fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminula jedna osoba, 67 novooboljelih

Preminula jedna osoba, 67 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, od posljedica infekcije koronavirusom preminula jedna osoba, a registrovano je 67 novooboljelih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.313 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 21, Rožaja 12, Bijelog Polja devet, Pljevalja sedam, Nikšića i Ulcinja po tri, Kotora, Bara i Petnjice po dva i po jedan iz Budve, Berana, Tivta, Plava, Tuzi i Šavnika.

“Tokom utorka Institutu je prijavljen jedan smrtni slučaj i to pacijenta iz Petnjice, starosti 76 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.578.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 98 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 999.

To je prvi put od 5. septembra prošle godine da je broj aktivnih slučajeva manji od hiljadu.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 99.425.

U Podgorici je trenutno aktivno 310 slučajeva koronavirusa, Rožajama 107, Bijelom Polju 100, Pljevljima 95, Nikšiću 56, Beranama 50, Baru 39, Ulcinju 25, Budvi, Kotoru i Tivtu po 24.

U Tuzima je aktivno 16 slučajeva koronavirusa, Danilovgradu 15, Andrijevici 12, Mojkovcu 11, Kolašinu devet, na Žabljaku osam, na Cetinju i u Plavu po šest, Šavniku pet, Petnjici četiri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

PES predao listu za izbore u Andrijevici

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) predao je Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Andrijevice...