fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, 65 novih slučajeva infekcije

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, 65 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 65 novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.008 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 27, Kotora šest, Bara i Ulcinja po pet, Berana, Budve, Herceg Novog i Nikšića po četiri, Rožaja dva.

Na Cetinju, u Danilovgradu, Mojkovcu i Tivtu registrovan je po jedan novi slučaj infekcije.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,44 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminula osoba je bila stara 78 godina, iz Podgorice”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.717.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 102 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 551.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 235.549.

U Podgorici je aktivno 215 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 56, Baru 49, Herceg Novom 36, Budvi 31, Kotoru 29, Pljevljima 28, Tivtu 18, Ulcinju 16, na Cetinju i u Beranama po 15, u Danilovgradu 11 i Tuzima sedam.

U Bijelom Polju i Mojkovcu aktivno je po šest slučajeva koronavirusa, Rožajama pet, Petnjici četiri, Andrijevici i Kolašinu po dva.

U Gusinju, Plavu, Šavniku, Plužinama i na Žabljaku nema registrovanih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije