fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 48 novih slučajeva infekcije

Preminula jedna osoba, 48 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica infekcije koronavirusom preminula jedna osoba, a registrovano je 48 novih slučajeva zaraze.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 766 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 13, Nikšića 12, Budve pet, Pljevalja četiri, iz Bara i sa Cetinja po tri, Danilovgrada dva, a iz Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Plava, Tivta i Ulcinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,27 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminuli je imao 75 godina, sa opštinom prebivališta u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.788.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 62 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 322.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.240.

U Podgorici je trenutno aktivno 115 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 53, Pljevljima 35, u Baru, Budvi i Tivtu po 23, na Cetinju deset, u Danilovgradu i Herceg Novom po devet, Kotoru sedam.

U Bijelom Polju je aktivno pet slučajeva zaraze koronavirusom, Kolašinu tri i u Beranama, Petnjici, Plavu, Plužinama, Tuzima, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

U Andrijevici, Gusinju, Mojkovcu, Rožajama i Šavniku i nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...