fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPregovorima o pristupanju Crne Gore potrebna nova dinamika

Pregovorima o pristupanju Crne Gore potrebna nova dinamika


Podgorica, (MINA) – Pregovorima o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU), potrebna je nova dinamika, i brz i vidljiv napredak, ocijenili su poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić i izvjestilac njemačkog SPD-a za Zapadni Balkan Adis Ahmetović.

Oni su to ocijenili na sastanku tokom konferencije o “Demokratizaciji i ulozi parlamenata Zapadnog Balkana”, koja se održava u Berlinu, u organizaciji njemačkog Instituta Aspen.

Iz Skupštine je saopšteno da je Ahmetović u razgovoru sa Nikolićem istakao da je podrška Crnoj Gori za ubrzanje evropskih integracija, potrebna, ne samo od Njemačke, već i od ostalih članica Evropske unije.

To je prema njegovim riječima, važno zbog ukupne perspektive građanskih i evropskih politika u regionu Zapadnog Balkana.

Navodi se da je Nikolić njemačkog kolegu detaljnije upoznao sa konceptom manjinske vlade u Crnoj Gori, potencirajući kako je njen primarni zadatak da u saradnji sa Parlamentom radi na reformi ključnih pravosudnih institucija.

Nikolić i Ahmetović, saglasili su se da Crna Gora treba da bude prva država sa Zapadnog Balkana koja će nakon Slovenije i Hrvatske postati članica EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

USSCG: Saopštenje MPNI zabrinjavajuće i za osudu

Podgorica, (MINA) – Saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) da je granski štrajk...