fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisane izmjene GKU za prosvjetare

Potpisane izmjene GKU za prosvjetare

Podgorica, (MINA) – Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete (SPCG) Radomir Božović potpisali su danas izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim će zarade zaposlenima u prosvjeti biti uvećane za deset odsto od 1. jula.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, kako bi se dodatno unaprijedio status zaposlenih u oblasti prosvjete, a u skladu sa dogovorom između Vlade i SPCG, od 1. septembra ukupno uvećanje neto zarade u kumulativnom iznosu biće najmanje 17 odsto.

Iz tog Vladinog resora su ponovili da povećanje od ukupno 17 odsto uključuje i povećanje od deset odsto bruto od 1. jula.

„Izmjene i dopune GKU podazumijevaju i obezbjeđivanje finansijske podrške za sve zaposlene u prosvjeti koji putuju na posao van svog mjesta prebivališta i to u iznosu do 50 odsto iznosa mjesečne karte“, kaže se u saopštenju.

Iz MPNI su poručili da je najznačajniji cilj Vlade unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa na svim nivoima.

„Tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati i aktivnosti koje se, između ostalog, odnose i na kontinuirani rad na unapređenju položaja prosvjetnih radnika“, zaključili su iz MPNI.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorski Telekom, kao ovogodišnji partner jedinstvenog, dječijeg fudbalskog kampa - Barça Academy Montenegro, korisnicima...