fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija u Šavniku podnijela krivične prijave protiv dvije osobe

Policija u Šavniku podnijela krivične prijave protiv dvije osobe

Podgorica, (MINA) – Službenici šavničke policije podnijeli su krivične prijave protiv članova izborne komisije u Šavniku M.I. (30) i N.K. (45) zbog pet krivičnih djela.

Glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku prekinuto je jutros jer članovi izborne komisije iz koalicije Za budućnost Šavnika nijesu dozvolili osobama, za koje tvrde da ne žive u toj opštini, da glasaju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, podnijeta je protiv M.I. iz Šavnika, člana izborne komisije na biračkom mjestu broj jedan u Šavniku, koji je onemogućio jednom građaninu da ostvari biračko pravo i potom uništio 16 glasačkih listića.

“Njemu se na teret stavljaju tri krivična djela, povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je na biračkom mjestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora N.K. iz Šavnika uništio 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto.

“Po nalogu nadležnog tužioca policija je protiv N.K. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...