fbpx
NaslovnicaCrna GoraPojačane kontrole, oduzeto više komada oružja

Pojačane kontrole, oduzeto više komada oružja

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave policije oduzeli su protekle sedmice više komada oružja i municije u ilegalnom posjedu građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, službenici policije su vršili pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana.

“Na području primorskih opština intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar oduzeli dva pištolja i izdali dva prekršajna naloga, 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne protivtenkovske mine.

Iz MUP-a su naveli da je u Baru oduzeto i 14 komada municije raznog kalibra i da je podnesena krivična prijava protiv jedne osobe, a oduzeta su i tri ručna suzavca i 25 komada pištoljske municije.

U Kotoru su, kako su kazali su iz MUP-a, oduzeti pistolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.

“U Herceg Novom oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka – važenje dozvole je isteklo te se očekuje kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u Herceg Novom oduzet i gasni pištolj marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije.

Iz MUP-a su kazali da je u Tivtu oduzet gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

Kako su rekli, u okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja.

Iz MUP-a su podsjetili da je kao rezultat tih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene.

“Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnja osoba iz Nikšića i tom prilikom od oca ove osobe oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu”, rekli su iz MUP-a.

Oni su naveli da je, osim toga, oduzeto i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

“Pretresom na ovoj lokaciji pronađeni su i oduzeti topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će službenici Uprave policije nastaviti sa pojačanim aktivnostima na tom planu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije