fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv Slavka Stojanovića

Podignuta optužnica protiv Slavka Stojanovića

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je danas Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija.

U saopštenju objavljenom na sajtu SDT-a navodi se da se, na osnovu prikupljenih dokaza, sumnja da je Stojanović 31. marta 2018. godine u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugoj osobi imovinsku korist i drugom nanio štetu.

Navodi se da je Stojanović, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije, naredio da policija vozača pusti i da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje.

„Pa je tako svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist u visini vrijednosti cigareta, od 126 hiljada EUR, a Budžetu Crne Gore nanio štetu u visini neplaćenih dažbina, u iznosu od 112.504 EUR, jer su cigarete morale biti oduzete“, kaže se u saopštenju.

Iz SDT-a su kazali da se, iz dokaza prikupljenih u prethodnom postupku, osnovano sumnja i da je okrivljeni, u novembru prošle godine, bez odgovarajuće isprave o oružju, u porodičnoj kući, u Podgorici, držao vatreno oružje – pištolj, koji je policija pronašla pretresanjem.

„Okrivljeni je u odbrani u bitnom priznao krivična djela za koja je optužen“, rekli su iz SDT-a.

Navodi se da je u optužnici predloženo i da se okrivljenom izrekne mjera oduzimanja predmeta krivičnog djela.

U optužnici je predloženo da se Stojanoviću produži mjera nadzora zabrana napuštanja stana, u cilju obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku, koja mu je izrečena nakon što je pušten iz pritvora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije