fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPočela instalacija računarske opreme u školama u Mojkovcu i Tuzima

Počela instalacija računarske opreme u školama u Mojkovcu i Tuzima

Podgorica, (MINA) – Stručnjaci za informacione tehnologije počeli su tokom vikenda da instaliraju računarsku opremu u vaspitno-obrazovnim ustanovama na području Mojkovca i Tuzi, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

foto: MPNI

Kako su kazali iz tog resora, računarska učionica Osnovne škole (OŠ) „Aleksa Đilas Bećo“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa 16 računara, 16 televizora 65 inča i tri laptopa.

Iz Ministarstva su rekli da će područna jedinica te škole u Gojakovićima dobiti laptop i projektor, dok će područne jedinice u Podbišću i Poljima dobiti po dva laptopa i dva projektora.

„Učenici u područnoj jedinici u Štitarici, dobiće laptop i projektor“, navodi se u saopštenju.

Učenici Srednje mješovite škole „Vuksan Đukić“ u računarskoj učionice imaće na raspolaganju 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, dok će se u kabinetima instalirati tri računara, tri televizora i dva laptopa.

„U OŠ „Radomir Rakočević“ u računarskoj učionici biće instalirana tri računara, televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač a u kabinetima četiri računara, isto toliko televizora 55 inča i laptop“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će računarska učionica u OŠ „Milovan Rakočević“ biti opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem, kabineti sa četiri laptopa i tri projektor, dok će područna jedinici u selu Zari dobiti laptop i projektor.

Kako su kazali iz Ministarstva, IT timovi instaliraju računarsku opremu za učenike OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima.

„Računarske učionice biće opremljena sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača a kabineti sa po 18 računara i televizora 65 inča i sedam laptopova“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će područne jedinice u Milješu, Sukuruću i Vuksanlekićima dobiti po tri računara i tri televizora.

U računarskoj učionici Srednja mješovita škola „25. maj“ biće instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok su za kabinete predviđena tri računara, tri televizora 65 inča i dva laptopa.

Iz Ministarstva su rekli da je za računarske učionice OŠ „29. novembar“ predviđeno instaliranje devet računara, televizor i multifunkcionalni štampač, u kabinetima pet računara, isto toliko televizora 65 inča i laptop.

Prema njihovim riječima, područne jedinice Prifti i Krševo dobiće po laptop i projektor.

„U računarskoj učionici OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ inastaliraće se tri računara, televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa po četiri računara i televizora 55 inča i laptopom“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, područna jedinica Donji Zatrijebač – Rudine, dobiće laptop i projektor, a područna jedinica u Zatrijebačkoj Cijevni dva laptopa i dva projektora.

„Računarska učionica OŠ „Jedinstvo“ biće opremljena sa tri računara, televizorom 55 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa po pet računara i televizora od 55 inča i laptopom. Područna jedinica u selu Gornje Drume dobiće laptop i projektor“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...