fbpx
NaslovnicaCrna GoraPerović: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu

Perović: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će nastaviti da pruža humanitarnu i vojnu pomoć Ukrajini i da se aktivno angažuje na diplomatskom planu u koordinaciji sa NATO i Evropskom unijom (EU), poručio je državni sekretar Ministarstva odbrane (MOD) Krsto Perović.

Perović je predvodio delegaciju MOD-a Crne Gore na sastanku Kontakt grupe za podršku Ukrajini, koji je održan u Ramštajnu, u Njemačkoj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Kontakt grupa broji preko 50 država članica i osnovana je neposredno nakon početka ruske agresije na Ukrajinu sa ciljem sagledavanja situacije, odbrambenih potreba i koordinacije pomoći koju članice grupe mogu ponuditi.

Iz Ministarstva su naveli da je današnji sastanak bio osmi od početka agresije.

„Tokom sastanka, predstavnici država članica Kontakt grupe su potvrdili jedinstvo i odlučnost da nastave sa pružanjem vojne i druge podrške Ukrajini, u skladu sa potrebama koje je iskazala ukrajinska strana“, navodi se u saopštenju.

Perović je, kako se navodi, iskazao podršku Vlade Crne Gore i MOD udruženim naporima partnera u Kontakt grupi i NATO-u u pružanju vojne podrške Ukrajini u borbi protiv agresije, u cilju zaštite nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

„On je naglasio da će i Crna Gora nastaviti da pruža humanitarnu i vojnu pomoć ukrajinskim prijateljima i da se aktivno angažuje na diplomatskom planu u koordinaciji sa NATO i EU“, navodi se u saopštenju.

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin naglasio je da je neophodno brzo i efikasno reagovati na iskazane zahtjeve Ukrajine i da sada nije vrijeme za usporavanje isporuka vojne pomoći.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Uskoro nastavak radova na dionici Vrulja – Mijakovići

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Novi izvođač radova na 7,5 kilometara dugoj dionici puta Pljevlja -...