fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvorena rekonstruisana zdravstvena stanica u Risnu

Otvorena rekonstruisana zdravstvena stanica u Risnu

Podgorica, (MINA) – Rekonstruisana zdravstvena stanica u Risnu, u čiju adaptaciju je uloženo oko 150 hiljada EUR, otvorena je danas, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da su taj zdravstveni objektat zvanično pustili u rad državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić i direktor Doma zdravlja Kotor Igor Kumburović.

Kako je saopšteno, zdravstvena stanica u Risnu, koja je organizacioni dio kotorskog Doma zdravlja, potpuno je rekonstruisana i opremljena.

Sekulić je kazao da ta zdravstvena ustanova treba da bude primjer kako treba da izgleda zdravstveni objekat i u kakvim uslovima ljekari i medicinsko osoblje treba da rade.

„A najvažnije, kakvu zdravstvenu uslugu i njegu treba da dobiju pacijenti, koji su i krajnji korisnici“, dodao je Sekulić.

On je istakao da je u rekonstrukciju i adaptaciju tog objekta uloženo oko 150 hiljada EUR.

Sekolić je rekao da je novac obezbijedio Dom zdravlja Kotor iz sopstvenih prihoda i domaćinskog upravljanja ustanovom, što je, kako je naglasio, jedna od karakteristika menadžmenta te zdravstvene ustanove i Kumburovića.

„Tim, koji čini doktor, izabrana i patronažna sestra, svakodnevno ovdje pregledaju oko 50 pacijenata i turista i trude se da se na najvećem nivou održe kontinuitet pružanja zdravstvene zaštite“, kazao je Sekulić.

On je naglasio da su, bez obzira na infrastrukturni i tehničko tehnološki napredak koji se ostvaruje, najveća snaga jednog zdravstvenog sistema njegovi zaposleni, ljekari i medicinsko osoblje.

Kumburović je istakao da je od ruiniranog objekta, sa zastarjelom opremom i mobilijarom, napravljen potpuno nov, savremeno opremljen i uređen prostor, kojim će se, kako je naveo, značajno unaprijediti uslovi rada medicinskih timova i pružanje zdravstvenih usluga pacijentima.

„Zdravstvena stanica u Risnu je izuzetno važna karika u našem lancu pružanja zdravstvenih usluga i značajan dio Doma zdravlja Kotor“, rekao je Kumburović.

On je kazao da su tim projektom praktično zaokružili i u potpunosti sproveli zacrtani plan razvoja koji je, prema njegovim riječima, menadžment postavio prije gotovo osam godina.

„Bio je to vrlo ambiciozan i zahtjevan posao, ali sa dobrom vizijom. Kvalitetnim strateškim planiranjem, racionalnim korišćenjem sredstava i, što je najvažnije, timskim, predanim radom, uspjeli smo da napravimo naš i vaš Dom zdravlja koji danas, slobodno mogu reći, stoji rame uz rame sa najrazvijenijim ustanovama primarnog nivoa zdravstvene zaštite“, kazao je Kumburović.

Podsjećajući na najznačajnije projekte, Kumburović je rekao da je menadžment imao punu podršku i angažovanje svih zaposlenih, kao i da je domaćinski i odgovorno raspolagao budžetom.

„Iskoristiću priliku da se na kraju svog mandata još jednom zahvalim svim zaposlenima Doma zdravlja Kotor, što su dali puni doprinos svim našim aktivnostima i posvećeno, odgovorno i profesionalno obavljali svoj posao“, rekao je Kumburović.

On je zahvalio i lokalnoj samoupravi koja je, kako je naglasio, bila njihov partner u brojnim projektima, ali i Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje.

„Što su prepoznali i podržavali naše aktivnosti i napore da unaprijedimo kvalitet zdravstvene zaštite na primarnom nivou u Kotoru“, dodao je Kumburović.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da je rekonstruisana zdravstvena stanica veoma značajna za taj dio opštine i za sve građane Risna.

„Ovo je samo dio onoga što je kotorski Dom zdravlja uradio prethodnih godina i želim da se u svoje i u ime grada i svih građana Kotora zahvalim Kumburoviću i rukovodstvu Doma zdravlja što nam je dao priliku da se možemo pohvaliti da imamo sasvim sigurno najbolji dom zdravlja u Crnoj Gori, a vjerovatno jedan od rijetkih takvih i u cijelom regionu“, naveo je Jokić.

Kako je kazao, dio zdravstvenog sistema u Kotoru doživjeće svoj apsolutni vrhunac kad se završi rekonstrukcija bolnice u Risnu i otvori angio sala u Kliničko-bolničkom centru Kotor.

„Opština Kotor će svim zdravstvenim ustanovama u našem gradu biti na raspolaganju za svaku investiciju i za svaki vid pomoći, bez obzira na vrijednost i težinu izvođenja projekata“, poručio je Jokić.

On je dodao da je lokalna samouprava prepoznala važnost da zaposleni u zdravstvenom sistemu, ljekari i medicinsko osoblje, ostanu da rade i žive u Kotoru, i najavio skori početak izgradnje stambenog objekta za zdravstvene radnike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije