fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOmladinski servisi jedan od ključnih mehanizama politike mladih

Omladinski servisi jedan od ključnih mehanizama politike mladih

Podgorica, (MINA) – Omladinski servisi u okviru opština su jedan od ključnih mehanizama za sprovođenje politike mladih na lokalnom nivou, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag.

Vag je, u razgovoru sa ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem, poručila da su u OEBS-u spremni da pomognu u osnaživanju mladih da oblikuju bolju budućnost prema sopstvenim stavovima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, ona je dodala da će održivi i ojačani mehanizmi u oblasti angažovanja mladih biti osnova za dalju saradnju i partnerstvo.

“Vag je podsjetila da OEBS cijeni ulogu koju mladi imaju kao pokretačka snaga za inkluzivni društveni razvoj, proces pomirenja i prevenciju nasilnog ekstremizma”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ona je navela da Misija podržava Ministarstvo u razvoju novog strateškog okvira za omladinsku politiku na nacionalnom i opštinskom nivou.

Lalošević je istakao da su projekti, koji imaju za cilj snaženje kvaliteta rada u omladinskim servisima kao i pripreme lokalnih strateških dokumenata za mlade ali i kampovi za mlade sportiste, koje finansira Misija OEBS-a, izuzetno značajni.

“Sagovornici su dogovorili nastavak dugogodišnje uspješne saradnje upravo sa posebnim fokusom na razvojne projekte u oblasti omladinske politike a sve u cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta za život i rad mladih ljudi u Crnoj Gori”, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije