fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbijena izborna lista Grupe građana Grade moj

Odbijena izborna lista Grupe građana Grade moj

Nikšić, (MINA) – Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću odbila je izbornu listu Grupe građana pod nazivom Grade moj, jer nije ispravila nepravilnosti na koje im je bilo ukazano.

Predsjednik OIK-a Rade Perišić rekao je agenciji MINA da je Grupi građana bilo omogućeno da u roku 48 sati isprave nepravilnosti, ali da nijesu ispunili predviđene uslove, pa je lista morala biti odbijena.

”OIK prihvatila je šest izbornih lista za učešće na predstojećim lokalnim izborima 14. marta u Nikšiću”, podsjetio je Perišić.

Odborničku listu pod sloganom „Srcem za Nikšić“ prva je predala Socijaldemokratska partija (SDP), čiji je nosilac Željko Nikolić, dok je druga bila Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti – Crno na bijelo „Može Nikšić“, koju predvodi Tatjana Đurišić Bečanović.

Narodni pokret treći je predao odborničku listu pod sloganom „ Za vaskrsenje Nikšića“, a nosilac je njegov osnivač Miodrag Davidović.

OIK-u je listu predala i koalicija Evropski tim za Nikšić, pod sloganom „Zajedno mijenjamo grad nabolje“, čiji je nosilac Sanja Damjanović.

Koaliciju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PTK).

I koalicija „Mir je naša nacija – zaokruži slobodu“, koju čine Demokratska Crna Gora, novoosnovani Pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i nezavisni intelektualaci Plenum 083, predali su odborničku listu, čiji je nosilac Momo Koprivica.

Koalicija „Za budućnost Nikšića – Nikšić odlučuje o budućnosti“ predala je odborničku listu, čiji je nosilac Marko Kovačević.

U koaliciji su Demokratski front, Socijalistička narodna partija (SNP), Pokret za život Nikšića, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

Na lokalnim izborima u Nikšiću pravo da bira ima 58.544 hiljada građana, prema podacima koje je MUP saopštio 5. januara, a birački spisak zaključuje se deset dana pred izbore koji su zakazani za 14. mart.

Na posljednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta pravo glasa u Nikšiću imalo je 58.440 hiljada građana.

U Nikšiću su u martu 2017. godine održani lokalni izbori, koje je bojkotovala opozicija, a na kojima je glasalo 26.322 hiljada građana ili 45 odsto upisanih birača.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...