fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd danas zabrana saobraćanja na više puteva za autobuse i teretna vozila

Od danas zabrana saobraćanja na više puteva za autobuse i teretna vozila

Podgorica, (MINA) – Saobraćaj autobusa i teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, biće od danas do 15. septembra zabranjen na pojedinim djelovima magistralnih i regionalnih puteva, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je saobraćaj za teretna vozila zabranjen svakog dana od 17 do 22 sata.

Kako su naveli, saobraćaj se zabranjuje na djelovima magistralnih puteva Granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat (Krtolska raskrsnica) – Budva – Bar – Ulcinj – granični prelaz Sukobin.

Sobraćaj će biti zabranjen i na magistralnim putevima Podgorica – Sotonići – Petrovac, Podgorica – Mioska – Kolašin i Podgorica – Cetinje – Budva.

Teretna motorna vozila, kako je saopšteno, neće moći saobraćati do 15. septembra ni regionalnim putnim pravicma Kotor – Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje, i R-29, dionica Bar 2. – (tunel “Ćafe”, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kam most – Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj.

Iz Uprave policije su kazali da se privremeno tokom 24 sata zabranjuje saobraćaj i za autobuse kategorije M 2 i M 3 (laki i teški autobusi i takozvana kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje – kampera.

“Saobraćaj je zabranjen na dionicama regionalnih puteva R-1, od mjesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje do mjesta Trojica – Kotor (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zabrana važi i za dionice R-29, dionica Bar 2. – (tunel “Ćafe”, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most – Krute (raskrsnica sa M-1) u opštini Ulcinj, u oba smjera, osim gradskih autobusa, kao i dionicu Međuvršje – Lovćen, od parkinga do Mauzoleja, u oba smjera.

Kako su pojasnili iz policije, zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, i vozila koja transportuju vodu.

“Kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-1, od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci”, pajašnjava se u saopštenju.

Iz policije su naglasili da će njihovi službenici preduzeti mjere kako bi se spriječilo formiranje kolona teretnih motornih vozila po završetku trajanja zabrane, što je bio čest slučaj prethodnih godina.

“Sužbenici će dozvoliti uključivanje u saobraćaj teretnih vozila, tako da između svaka dva uključivanja prođe vremenski period od najmanje par minuta, a vozači teretnih motornih vozila će se upozoravati da su dužni držati propisano odstojanje između vozila”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije