fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoNVO Ugostitelji: Zatvaranje lokala imaće katastrofalne posljedice

NVO Ugostitelji: Zatvaranje lokala imaće katastrofalne posljedice

Podgorica, (MINA) – Zatvaranje lokala imaće katastrofalne posljedice na ugostitelje i zaposlene, ocijenili su iz nevladine organizacije (NVO) Ugostitelji Crne Gore i pozvali Vladu da to ne dozvoli, a nadležne da sankcionišu sve koji ne poštuju mjere.

Iz te NVO su kazali da su neprijatno iznenađeni mogućnošću da bi Vlada, svega nekoliko dana uoči Nove godine, mogla da donese odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

“Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji, jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvaranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika je udar na sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će to za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžeta države.

“Svi smo obezbijedili i određene zalihe hrane koje će, po svemu sudeći propasti, pa se pitamo ko će nam nadomjestiti štetu”, dodaje se u saopštenju.

Ugostitelji su, kako navode, razočarani što nadležni ni ovog puta nijesu imali sluha za njih, pa je izostao dijalog, kao i mnogo puta do sada.

Oni su kazali da su sigurni da bi kroz zajedničke razgovore mogli doći do kompromisa u interesu svih, umjesto što, kako su naveli, ponovo vlast diskriminiše i zatvara samo ugostitelje, kao da su jedini uzrok širenja infekcije.

Iz NVO Ugostitelji su dodali da su svjesni da je zdravlje na prvom mjestu, ali da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, jer će to za mnoge biti veliki udar, zbog čega će morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike.

“Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadležne da sankcionišu sve naše kolege koje ne poštuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemiološka situacija u interesu svih”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da ugostitelji tokom praznika očekuju veće promete, što znači i veće prihode po osnovu poreza koji se slivaju u državnu kasu od koje se finansira državna administracija, a zatvaranje će, kako su kazali, imati katastrofalne posljedice i za njih i za državu.

“Još jednom pozivamo nadležne da preispitaju ovu odluku prije nego sto načine katastrofalnu štetu i nama i njima”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije