fbpx
0.9 C
Podgorica
February 9, 2023.
NaslovnicaCrna GoraNikšićka Župa osmi dan bez urednog napajanja strujom

Nikšićka Župa osmi dan bez urednog napajanja strujom

Podgorica, (MINA) – Stanovnici nikšićke Župe već osmi dan nemaju uredno snabdijevanje strujom, zbog čestih ispada na dalekovodu Trebjesa – Seoca – Mačak.

Bez struje je ponovo od sinoć oko 1,7 hiljada domaćinstava te mjesne zajednice.

Predsjednik Mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, rekao je da su ugrožena brojna poljoprivredna domaćinstva, stare i bolesne osobe, kao i privredna društva koja posluju u Župi.

“Da ne govorimo o nanesenoj šteti na aparatima u domaćinstvima koji su prestali sa radom usled čestog nestanka električne energije“, navodi se u saopštenju Radulovića.

On je kazao da je problem sa čestim prekidima u snabdijevanju strujom počeo nekoliko dana prije vremenskih neprilika, a da o tome nijesu željeli da obavještavaju javnost očekujući da će problem biti riješen.

Prema riječima Radulovića, iako su ekipe za popravku dolazile, problem nije riješen.

“Opravdano je veliko nezadovoljstvo mještana Župe, jer ovakav odnos prema našem mjestu od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je katastrofalan, posebno ako se ima u vidu i činjenica da nam se niko nije obratio da nas upozna zašto trpimo ovu njihovu osmodnevnu torturu, iako smo uputili prigovor na ovo stanje”, naveo je Radulović.

Kako je kazao, dodatni problem je napravilo nevrijeme, pa su stubovi električnih vodova u nekim selima popadali, a među njima su i oni koji su jesenas postavljeni prilikom rekonstrukcije mreže.

Radulović je rekao da mještani Župe traže da se problem hitno rješi.

„Nikakav izgovor ne može da postoji. Gospodo iz CEDIS-a prešli ste sve dozvoljene granice i pokazali prema mještanima Župe maćehinski odnos, a i svu svoju nesposobnost kojom pokušavate naše mjesto vratiti 100 godina unazad, što vam ne smijemo dozvoliti“, zaključio je Radulović.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije