fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMihailo: Vlada kreira ambijent koji pogoduje desničarskim skupovima

Mihailo: Vlada kreira ambijent koji pogoduje desničarskim skupovima

Podgorica, (MINA) – Vladajuće političke snage kreiraju ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na nas i naše svetinje, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

On je poručio da na svaku našu crkvu i manastir osvane “buket crnogorskih zastava”.

Mihailo je kazao građanima Crne Gore da “nas čekaju poslovi od velikoga značaja za našu državu koje treba oposliti”.

“Moramo da odbranimo našu kulturu i tradiciju koja je jednistvena i samo je naša i zbog toga jesmo Crnogorci”, kazao je Mihailo.

Prema njegovim riječima, vladajuće političke snage kreiraju ambinjent koji pogoduje desničarskim skupinama da “nasrnu na nas i naše svetinje”.

“Međutim, zaboravili su unutrašnje sile koje nas povezuju kroz našu prošlost, koju simbolizuje Lovćen, Cetinjski manastir i sve naše crkve i manastiri”, rekao je mitropolit CPC.

Prema njegovim riječima, naša tradicija i istorija nas je uobličila i povezuje nas, i uvijek je Crna Gora neprijateljima bila “pakao na zemlji”.

“Zato neka na svaku našu crkvu i manastir osvane ne jedna, nego buket crnogorskih zastava. One su simbol našega postojanja, opstajanja u teškim vremenima i snage i moći naše države, o koju su se slamale mnoge tuđinske vojske kroz istoriju”, kazao je Mihailo.

On je poručio da će izdržati.

“Daće bog da se sva crkvena imovina, koju su gradili i sticali naši preci, vrati u državno vlasništvo a naša Crnogorska crkva služi na njihovim oltarima”, kazao je Mihailo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije