fbpx
NaslovnicaCrna GoraKovač: Odluku o Medenici treba dobro analizirati

Kovač: Odluku o Medenici treba dobro analizirati

Podgorica, (MINA) – Ministar pravde Marko Kovač kazao je da je u predmetu protiv Vesne Medenice Vrhovni sud nedavno donio presudu da postoje pritvorski osnovi, i da treba dobro analizirati to pitanje.

Medenici je danas ukinut pritvor, a tu odluku donio je Viši sud nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru.

Kovač je naveo da je Vrhovni sud relativno skoro odlučivao o pritvorskom osnovu, da je imao drugačiji pristup i utvrdio da postoje pritvorski osnovi, prenosi portal RTCG.

“Danas imam informaciju da je Viši sud drugačije percipirao taj problem”, rekao je Kovač.

On je kazao da primjećuje drugačije postupanje u odnosu na slične situacije koje su se ranije dešavale u pogledu, kako je naveo, određivanja pritvora, kao i nekih drugih krivičnih djela drugim pripadnicima kriminalnih organizacija.

“Svakako će ovo biti za dalju analizu”, rekao je Kovač.

On je kazao da su zabrinjavajuće neke informacije koje dobijaju, a tiču se pokušaja određenih institucionalnih opstrukcija u pogledu određenih predmeta koji su u fokusu laičke i stručne javnosti.

“Ozbiljno ćemo pristupiti tim slučajevima i svakako u komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom informisati sve kako bi negdje poslali poruku da nećemo dozvoliti bilo kakve nezakonitosti, izvrgavanje pravde i pokušaj da se mimo zakonskih procedura određene stvari riješe”, poručio je Kovač.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Indeksi porasli drugi dan zaredom

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi porasli drugi...