fbpx
NaslovnicaCrna GoraKlub dobrovoljnih davalalaca nikšićke Pivare prikupio 37 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalalaca nikšićke Pivare prikupio 37 jedinica krvi

Podgorica, (MINA) – Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ je, u okviru 27. akcije davalaštva, sakupio 37 jedinica krvi.

Kako je saopšteno, riječ je o drugoj akciji u ovoj godini koja je održana u ponedjeljak i srijedu, u Centru za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić.

Iz Kluba su, nakon uspješne akcije, poručili da su i ovoga puta bili motivisani željom da, udruženi, pomognu.

Predsjednik Kluba Željko Vučetić rekao je da su, kroz dvije ovogodišnje akcije, uspjeli da doniraju 73 jedinice krvi i da tako značajno pomognu onima kojima je krv potrebna.

“Pokazali smo da smo tu jedni za druge, a upravo to nam je najveća motivacija da već 13 godina njegujemo tradiciju filantropije na ovaj način. Jednako važno nam je što naši sugrađani već preko deceniju mogu da računaju na naše članove čime doprinosimo zajednici kojoj pripadamo“, kazao je Vučetić.

Kako je saopšteno, članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ od njegovog osnivanja 2010. godine prikupili su gotovo 1,3 hiljade jedinica krvi.

Navodi se da klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči dana kompanije, u oktobru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije