fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoBečić: Kotor simbol zajedništva i raznovrsnosti

Bečić: Kotor simbol zajedništva i raznovrsnosti

Podgorica, (MINA) – Kotor je uvijek predstavljao simbol zajedništva i raznovrsnosti duhovnog i kulturnog nasljeđa, poručio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić.

On je čestitao Dan opštine Kotor predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici lokalnog parlamenta Maji Mršulji i građanima.

“Kotor, jedinstveni biser crnogorskog primorja i dragulj svjetske kulturne baštine, odiše duhom u kojem prošlost susreće sadašnjost, stvarajući mostove prema budućnosti”, naveo je Bečić u čestitki.

Kako je kazao, Dan opštine Kotor predstavlja priliku da se s ponosom pogleda u prošlost i oda počast onima koji su ispisali herojsku istoriju Kotora, ali i da se istovremeno gleda ka novim izazovima i mogućnostima koje budućnost donosi.

“Kroz istoriju, Kotor je uvijek predstavljao simbol zajedništva i raznovrsnosti duhovnog i kulturnog nasljeđa”, rekao je Bečić.

On je kazao da se danas, kroz očuvanje kulturnog blaga, unapređenje infrastrukture i podršku lokalnim inicijativama, čini da Kotor predstavlja ne samo simbol ljepote, naslonjen na more i okružen impozantnim zidinama, već da zavrijedi status grada koji predstavlja istorijski, turistički, lučki, kulturni i trgovački centar Boke i Crne Gore.

Bečić je zahvalio svakom pojedincu koji je svojom neumornom predanošću razvoju grada i očuvanju prirodnih ljepota i kulturne baštine, doprinio da Kotor postane mjesto čije ljepote svi imaju čast da budu svjedoci i savremenici.

“Svojim dosadašnjim radom i visoko postavljenim ciljevima, rukovodstvo je učvrstilo put ka napretku Opštine i svih njenih građana, doprinoseći ukupnom razvoju Crne Gore i njenom evropskom putu”, rekao je Bečić.

On je poručio da se raduje nastavku uspješne saradnje između Vlade i lokalne samouprave, navodeći da je uvjeren da će svaki uspjeh grada biti odraz zajedničkog truda i požrtvovanja.

“Neka svaki korak koji napravite ka daljem razvoju Opštine bude uspješan za sve građane Kotora”, zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije