fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoBečić: Demokrate za EU, NATO i građansku Crnu Goru

Bečić: Demokrate za EU, NATO i građansku Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora se zalaže za Evropsku uniju (EU), NATO i građansku Crnu Goru a protivi se 21 milionu antievropskih vrijednosti, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je kazao da je toj stranci, Demokratska partija socijalista (DPS) nekada govorila da, ako nijesu sa njima, onda su protiv Crne Gore i evropskog puta.

“Sada nam kolege kažu da, ako nećemo u njihov projekat sa DPS-om, onda smo protiv evropskog puta. Kad se prisjetimo da je Pozitivna političku izdaju pravdala odbranom evropskog puta, sve je jasnije”, rekao je Bečić.

On je kazao da je, nakon odbrane evropskog puta Pozitivne, stigla afera “Koverta”, ali i negativne ocjene iz međunarodne zajednice.

“Da paradoks bude veći, mi koji smo autori Sporazuma o prozapadnom, evropskom i evroatlanskom putu Crne Gore smo antievropejci jer nećemo sa DPS-om, a oni su postali evropejci, jer su spremni na pakt sa DPS-om”, rekao je Bečić.

On je ocijenio da se Memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Civisa, Socijalističke narodne partije i manjinskih stranaka, ne bavi ključnim pitanjima.

“Kada oni pozivaju da se iz šume brani Crna Gora, pale gume, blokiraju putevi kamenjem, šleperima i na druge načine, ili pokušavaju neustavno blokirati parlament, onda je to zaštita ustavnih ljudskih prava i sloboda”, rekao je Bečić.

On je naveo da je uvijek pozdravljao svakog građanina ili grupaciju koja je mirno protestovala, bez obzira da li sam se sa njim slagao.

“Kada građani širom Crne Gore, negdje i na 15 stepeni ispod nule, mirno i dostojanstveno žele da izraze nezadovoljstvo, onda se sraman usklik pojedinca na jednom skupu kojeg su svi odmah osudili, predstavlja kao stav naroda, partija, grupa”, naveo je Bečić.

Bečić je poručio da su Demokrate za EU, NATO i građansku Crnu Goru.

“Mi smo protiv “Koverte”, “Snimka”, “Prisluškivanja” i “21 miliona”, drugih antievropskih vrijednosti i prevare 208 hiljada građana Crne Gore”, rekao je Bečić.

On je poručio da je sve jasno, kada je riječ o takozvanoj borbi za fotelje.

“Oni koje optužuju za fotelje nude da se ide na izbore, a oni koji iz fotelja optužuju druge za fotelje, odbijaju izbore, odbijaju da potpišu da neće sa DPS-om i da rješavamo ovo unutar parlamentarne većine”, rekao je Bečić.

Kako je poručio, sve je u životu prolazno, a posebno funkcije.

“Sve za slobodu, obraz i čast, a slobodu, obraz i čast ni za šta, nikome i nikada. Ni u životu, ni u politici”, zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...