fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Kaznenom politikom do efikasnije zaštite žena od nasilja

Adžić: Kaznenom politikom do efikasnije zaštite žena od nasilja

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori moraju biti uloženi dodatni napori da bi bili stvoreni jaki sistemski mehanizmi u cilju sprečavanja nasilja nad ženama i kreiranja adekvatne kaznene politike, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Adžić je povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, obišao prostorije Sigurne ženske kuće i razgovarao sa izvršnom direktoricom Mirom Saveljić.

Navodi se da su Adžić i Saveljić razgovarali o temama od zajedničkog interesa, sa posebnim akcentom na borbu protiv nasilja nad ženama i zaštitu žena žrtava nasilja i poteškoćama sa kojima se susreću štićenice Sigurne ženske kuće.

Adžić istakao je da će Ministarstvo nastaviti da podržava aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje položaja žena u društvu, a posebno zaštitu žena od svih oblika diskriminacije i nasilja.

„Prepoznajući da su ovo izazovi koji imalju posljedice i za žene ali i cjelokupno društvo, moramo zajedno uložiti dodatne napore da stvaramo jake sistemske mehanizme u cilju sprečavanja nasilja i kreiranja adekvatne kaznene politike“, kazao je Adžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lovćen pobjednik Kupa

Podgorica, (MINA) - Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore. Lovćen, koji je ove sezone...