fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti

DPS na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) stoji na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti, poručio je predsjednik te partije Milo Đukanović, navodeći da neće dozvoliti mračnoj ideologiji srednjeg vijeka da se nudi kao svetionik za budućnost.

Đukanović je, kako je saopšteno, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio Rožaje.

„DPS ima jasnu viziju daljeg razvoja Crne Gore i odlučnost da takvu politiku sprovede i stožer je očuvanja vrijednosti, ali i motor reformi koje su dovele do učlanjenja u NATO, napretka ka EU i dinamičnog razvoja ekonomije“, kazao je Đukanović.

On je rekao da su građani Rožaja oduvijek bili na braniku multietničnosti i multikonfesionalnosti, kao vanvremenskih vrijednosti Crne Gore.

„Oni su i prepoznavali njenu potrebu da sama odlučuje o svojoj sudbini, kao nezavisna i suverena država, na ponos svih građana”, istakao je Đukanović.

Govoreći o predstojećim izborima i situaciji na konkurentskoj političkoj sceni, Đukanović je rekao da je “njihova aktuelna ponuda da se Crna Gora odrekne sebe i svoje evropske budućnosti i stane pod kišobran Beograda i Moskve”.

„Ovoga puta obogatili su je idejom da Srpska pravoslavena crkva upravlja Crnom Gorom“, kazao je Đukanović.

On je upitao da li ima odgovornog čovjeka i roditelja koji bi pristao da crkva sa srednjevjekovnim dogmama kreira društvo.

„Nećemo dozvoliti mračnoj ideologiji srednjeg vijeka da se nudi kao svetionik za budućnost crnogorskom društvu! Društvu koje je prošlo mnoge teške golgote i iskušenja, i u najnovijoj istoriji, koje je sačuvalo stabilnost, multietnički sklad, krenulo putem evropskoga razvoja i koje ne želi da se vraća natrag”, poručio je Đukanović.

On je rekao da se Crna Gora od obnove nezavisnosti suočavala sa opstrukcijama koju je, kako je dodao, anticrnogorska opozicija navodno usmjeravala ka DPS, a zapravo time rušila Crnu Goru.

“Da su mogli sve ono što su željeli, danas Crne Gore ne bi bilo. Na sreću, njihove moći nijesu pratile njihove destruktivne želje. Pratili smo izbore i prije četiri godine i sudski proces koji je nakon toga uslijedio, i dobili potvrdu za ono što smo znali: nijesu oni prkosili Crnoj Gori iz bilo kakvog ideološkog razloga, već zato što su bili plaćenici tuđih interesa“, kazao je Đukanović.

On je rekao da “malim kozmetičkim promjenama na poslaničkim listama isti ti sebe pokušavaju da predstave kao moderniste od kojih ne treba braniti Crnu Goru“.

“Nažalost, potvrđuje se zapravo da je to onaj isti zloćudni vuk samo u jagnjećoj koži, koji pokušava da Crnu Goru navede na tanak led. Dakle, jasno je da oni ne žele dobro Crnoj Gori“, istakao je Đukanović.

On je rekao da je anticrnogorska koalicija sastavljena u Beogradu.

“To valjda ne treba dokazivati. To se konačno i ne skriva. To ne skrivaju ni oni, to ne skriva ni Beograd, koji se trudi da im na sve moguće načine pomogne“, naveo je Đukanović.

On je rekao da svi treba da obrate pažnju na medijski i politički rat vodi protiv Crne Gore.

„Pogledajmo ove karikaturalne auto-litije kojima se pokušava prenijeti taj anticrnogorski naboj na što više građana unutar Crne Gore”, kazao je Đukanović.

On je poručio da na braniku Crne Gore, i njene evropske budućnosti i dalje stoji DPS, i da je ta partija stameni oslonac građanske Crne Gore.

Obraćajući se građanima Rožaja, Đukanović je rekao da je zadovoljan što zahvaljujući dugoročnom strateškom pristupu, Rožaje ima posebno mjesto u razvoju sjevernog regiona.

„Cilj DPS-a da građani Rožaja imaju priliku da zasnivaju porodice, razvijaju biznis u svom rodnom kraju, čime će doprinijeti ukupnom ravnomjernom regionalnom razvoju Crne Gore“, zaključio je Đukanović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...