fbpx
NaslovnicaCrna GoraDonirali sportsku opremu OŠ Njegoš na Cetinju

Donirali sportsku opremu OŠ Njegoš na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet (COK) donirali su Osnovnoj školi (OŠ) „Njegoš“ na Cetinju opremu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Crnogorska atletičarka Marija Vuković, generalni sekretar COK-a Igor Vušurović i predstavnici kompanije One posjetili su tu obrazovnu ustanovu.

Iz kompanije One i COK-a u zajedničkom saopštenju su naveli da su posvećeni izgradnji sigurnog i podržavajućeg okruženja za djecu i mlade, koje najprije podrazumijeva olimpijske vrijednosti poput radosti igre, fer-pleja, poštovanja.

OŠ Njegoš Cetinje, posjeta Marije Vuković, Igora Vušurovića i predstavnika kompanije One
foto: kompanija One

„U malom ribarskom mjestu jedan dječak ispričao je đedu kako Vuković svaki dan trči pet puta, kao do mora i nazad. Njen let do sportskih visina, baš kao i njemu, mnogima je inspiracija“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, taj neopisivo vrijedan osjećaj, sa našim zlatnim olimpijcem Vušurovićem i predstavnicima kompanije One, Vuković je podijelila sa đacima na jednom sasvim posebnom času fizičkog vaspitanja u OŠ „Njegoš“ na Cetinju.

„Njeni će učenici od sada, upravo zbog ove Olimpijske mreže, imati novu opremu za časove tog nastavnog predmeta“, rekli su iz kompanije One i COK-a.

Vuković je kazala da je željela da ispriča učenicima da je svaki uspjeh pravi i vrijedan, samo ako su za njega zaslužni rad i predanost.

Kako je navela, šta god radili u životu, to su vrijednosti koje će učiniti da se dobro osjećamo i koje će donijeti samopouzdanje i otvoriti puteve.

„Danas smo Igor i ja njihovi nastavnici fizičkog. Igrali smo odbojku, prolazili kroz atletske discipline“, dodala je Vuković.

Direktorica OŠ „Njegoš“ Adrijana Aleksić istakla je da su na Vuković ponosni svi u njenom gradu, a posebno u toj obrazovnoj ustanovi.

Ona je navela da je ta posjeta posebna zato što je Vuković išla baš u tu školu, a danas je jedna od najboljih atletičarki.

Aleksić smatra da ne postoji bolji način da se djeci pošalju dobre poruke o značaju fizičke aktivnosti i zdravog života, ali i uloge rada i istrajnosti u životu.

„Svoja iskustva, pogled na sve izazove današnjice, ali i alternative kako učiniti drugačije, tokom zajedničkog projekta sa kompanijom One ponudili su crnogorski olimpijci, koje znamo sa sportskih terena, kojima vjerujemo, ali koje nijesmo navikli da gledamo u ovoj ulozi“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je kompanija One izuzetno ponosna na projekat „Uči, saznaj i pokreni se“.

„Vjerujemo da smo kao društvo u obavezi da utičemo da našoj djeci bude bolje, naročito kada govorimo o vrijednostima“, rekao je izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović.

On je kazao da video časovi, u kojima su olimpijci na krajnje autentičan način govorili o temama koje su toliko važne za djecu i mlade, predstavljaju pravi primjer takve namjere.

„Ponosni smo na naše partnerstvo, koje sada ide u pravcu isticanja značaja fizičke aktivnosti u školskom uzrastu. Danas smo na Cetinju, dok ćemo u narednom periodu još dvije škole opremiti sa opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja“, saopštio je Mitrović.

Vušurović je kazao da sporisti, među njima i Vuković koja dostiže izvanredne uspjehe, jesu inspiracija.

Kako je rekao, činjenica da se ta inspiracija tako jasno vidjela među najmlađima na času fizičkog vaspitanja u OŠ „Njegoš“ na Cetinju, razlog je da budu ponosni.

On je dodao da je, takođe, ona razlog da se još više potrude da šire vrijednosti olimpizma i na taj način ponude mladima ono najbolje iz sporta i života.

„Da su Mariju i Igora danas čuli i razumjeli đaci OŠ „Njegoš“ na Cetinju potvrđuju učenici šestog razreda Iskra Rakčević i Matija Roganović“, navodi se u saopštenu.

Rakčević je kazala da je sport timska igra.

„A sve je veće kad se dijeli. I sreća i bogatstvo se uvećavaju jedino kad se dijele“, poručila je Rakčević.

Roganović je naveo da su ga Vušurović i Vuković inspirisali da zavoli sport i mnogo prije nego ih je danas sreo.

„Ja sam danas proveo jako lijep dan i srećan sam što je moja škola dobila nove lopte i razne rekvizite za igru, zato što je sport veoma važan za zdravlje“, poručio je taj jedanaestogodišnjak.

Ovaj važan društveno odgovorni projekat kompanije One i COK-a podržala su ministarstva prosvjete i sporta i mladih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije