fbpx
NaslovnicaCrna GoraDolazak Dodika znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike

Dolazak Dodika znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike

Podgorica, (MINA) – Dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Podgoricu jasan je znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike na Balkanu, ocijenila je poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić.

Ona je u saopštenju navela da će se Dodik, nakon Rusije i Bjelorusije i predsjednika tih država, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Podgorici sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Strujić Harbić je kazala da je to interesantan i znakovit krug.

“No, dok oni rade svoj posao, ono što su kroz program i dosadašnju politiku obećali građanima – građanska i evropska, NATO Crna Gora, primjer suživota na Balkanu, prvak u EU integracijama i država koja sa susjedima nema neriješenih pitanja postaje svoja suprotnost“, navela je Strujić Harbić.

Prema njenim riječima, Crna Gora postaje utočište za političare i politike koji su proksiji ruske politike na Balkanu i koji imaju neskrivene težnje za razgradnjom jedinstvene Bosne i Hercegovine (BiH).

Strujić Harbić je istakla da secesionistička politika u BiH, protagonisti te politike i promoteri i proksiji ruske politike ne smiju imati podršku zvanične Crne Gore.

To, kako je kazala, nije u skladu sa imidžom Crne Gore kao evropske države, sa obavezama iz NATO članstva, a posebno nije u skladu sa „dalajlamskim imidžom Mandića“.

„Smatram da je veoma važno da svi koji Crnu Goru vide u Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, demokratski i slobodnu, a ne u savezu sa Rusijom i Bjelorusijom, ne ostanu gluhi i slijepi na sve učestalije alarme“, navela je Strujić Harbić.

Ti alarmi, kako je rekla, upozoravaju da crnogorski državni brod sa visoko podignutom zastavom EU ipak plovi ka nekoj drugoj, a ne evropskoj luci.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...