fbpx
NaslovnicaCrna GoraDogovor opozicije nužan prije lokalnih izbora

Dogovor opozicije nužan prije lokalnih izbora

Podgorica, (MINA) – Za izlazak Crne Gore iz političke i institucionalne krize u koju je zapala neophodna je zajednička politička akcija relevantne opozicije, smatra nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

On je rekao da opozicija mora da postigne dogovor prije lokalnih izbora u Tivtu.

Damjanović je istakao je i da u cjelokupnom procesu očekuje pomoć međunarodnih institucija i naglasio da će, ukoliko se vlast ne urazumi, biti razmatrana i opcija bojkota izbora.

“Ubrzo će biti održani lokalni izbori u Tivtu, što svakako nalaže da opozicija već sada mora da postigne dogovor oko zajedničkog odnosa prema toj činjenici“, rekao je Damjanović za Dan.

On je podsjetio da izborni zakon nije izmijenjen, a da je vlast jednostrano promijenila zakone koji se tiču izbornog procesa, kako bi se obezbijedili elementarni uslovi za fer i demokratske izbore, odnosno slobodno izjašnjavanje građana.

„Odgovor opozicije zato mora biti jedinstven i odlučan, a opcije jedinstvene opozicione liste koja bi pobijedila na izborima i u Tivtu i na nivou Crne Gore čine se nikada bliže“, smatra Damjanović.

Prema njegovim riječima, od daljih dešavanja će zavisiti i eventualna odluka o bojkotu izbornog procesa, ukoliko se vlast ne urazumi i nastavi da sije podjele među građanima i da uništava institucije, umjesto da otvori ozbiljan dijalog oko stvaranja uslova za normalan izborni proces.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...