fbpx
NaslovnicaCrna GoraDo 15. juna biće vakcinisano 35 odsto stanovništva

Do 15. juna biće vakcinisano 35 odsto stanovništva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori će do 15. juna biti vakcinisano 35 odsto stanovništva, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da će biti dovoljno vakcina za sve građane.

On je to kazao u odgovoru na pitanje predsjednika poslaničkog kluba Socijaldemokrata, Ivana Brajovića, na koji način Vlada planira da se suoče sa katastrofalnom epidemiološkom situacijom u državi.

Brajović je kazao da Vlada ništa ne radi da popravi stanje, i da je ono mnogo gore nego kad je Krivokapić izabran za premijera.

“Obećali ste nam lijek za sve probleme. Nalazimo se u nikad težoj situaciji. Za 100 Vlade broj novozaraženih od kovida 19 je veći nego za devet mjeseci prethodne godine, kao i broj preminulih. Sada smo druga zemlja u svijetu po broju oboljelih, a sedma po broju preminulih”, naveo je Brajović.

Krivokapić je rekao da krajem oktobra, kada je bio pik epidemije, niko nije mogao da “prikviri” računima Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

“Ako pogledate što su preporučivali stručnjaci, a protežirao predsjednik Crne Gore – država bi trebalo da bude zatvorena. Zatvaranje je dovelo do fenomenalne četiri sedmice, a onda do katastrofalnih posljedica po turizam i minusa od 500 miliona EUR”, odgovorio je Krivokapić.

On je kazao da je za ovakvo ponašanje kriv i premijer i svaki građanin koji ne poštuje mjere.

“Nije rezultat stanja ono što vi stalno protažirate. Uvijek vam je crkva mjesto gdje treba da udarate. Niko ko je udario na crkvu nije ostao bez posljedica”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da borba protiv kovida nije borba Vlade, nego čitavog društva.

“Jedina država u okruženju koja ima broj zaraženih u padu je Crna Gora”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, niko u svijetu za pandemiju nema pravi odgovor.

“Preduzimamo sve da uđemo u aranžman za covid 19, bolnicu koja bi bila regionalna na prostoru Boke Kotorske. Mi brinemo o svakom građaninu. Onaj koji spasi jedan život, spasio je čitav svijet. Ovo je naša zajednička borba. Biće dovoljno vakcina, do 15. juna 35 odsto stanovništa biće vakcinisano”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da ovu borbu doživljava kao ličnu žrtvu.

“A od te mjere nema veće”, zaključio je Krivokapić.

Brajović je pitao Krivokapića i šta planiraju da urade na smanjenju tenzija i podjela u društvu koje su eskalirale u Crnoj Gori nakon 30. avgusta.

Krivokapić je pitao jesu li podjele u Crnoj Gori nastale u poslednjih šest mjeseci, ili ih je neko namjerno projektovao,.

„Uvijek su bile podjele, jer su podjele najbolji način upravljanja od Rima pa do današnjih dana. Ako želimo istinski da se pomirimo jednom zauvijek, dajte da zaboravimo ko je četnik, ko je partizan, ko je glasao 2006. na ovaj ili onaj način“, poručio je Krivokapić.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...