fbpx
NaslovnicaCrna GoraDivanović: Nemamo ništa protiv produženja roka

Divanović: Nemamo ništa protiv produženja roka

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) nema ništa protiv da rok za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva bude produžen, kazao je poslanik te stranke Nikola Divanović, ističući da je za njih najvažniji kvalitet usvojenih zakonskih rješenja.

On je podsjetio da je pred Odborom 18 zakonskih rješenja koja treba da garantuju bolju implementaciju izbornih zakona.

„Nama je u interesu da ta zakonska rješenja budu konkretna. Kada je u pitanju rok, nemamo ništa protiv, i ne smeta nam da ga u korist kvaliteta pomjerimo za neko određeno vrijeme“, kazao je Divanović novinarima u parlamentu.

Prema njegovim riječima, uputno je da rješenja koja su radne grupe već pripremile treba ponuditi kao takva, u kompletu, ne čekajući neki finalni rok.

Na pitanje koji bi rok bio objektivan, s obzirom na dinamiku rada Odbora, Divanović je rekao da je to onaj rok koji je moguće sprovesti u praksi.

„To će zavisiti, svakako, od svih aktera koji učestvuju u ovom procesu. To nije pitanje samo za DPS, nego za sve učesnike“, kazao je Divanović.

On je rekao da se na svih sedam radnih grupa osjeća konstruktivan pristup i radna atmosfera.

Upitan da li je 31. decembar kao rok prihvatlji za DPS, Divanović je kazao da je toj partiji imperativ da se drži preporuka ODIHR-a.

„U tom smislu, smatram da je kraj godine zaista krajnji rok da se to i realizuje“, rekao je Divanović, ističući da je optimista da će to biti završeno u neko dogledno vrijeme.

On je dodao da je DPS otvoren prema svima koji žele da doprinesu tom procesu.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...