fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemos za dogovor unutar parlamentarne većine

Demos za dogovor unutar parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Predlog koalicije Crno na bijelo za formiranje nove vlade treba realizovati kolegijalnim i korektnim dogovorom u parlamentarnoj većini i uz uvažavanje svih njenih komponenti, kazali su iz Demosa.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović poručio je da koalicija Crno na Bijelo nudi koncept manjinske vlade bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, navodeći da je to način da se odblokira evropski put Crne Gore.

Iz Demosa su rekli da se, za razliku od premijera Zdravka Krivokapića koji je manjinsku vladu nazvao činom neviđene političke korupcije, opredjeljuju “da se stav koalicije Crno na bijelo za formiranje nove vlade realizuje kolegijalnim i korektnim dogovorom u parlamentarnoj većini i uz uvažavanje svih komponenti parlamentarne većine”.

“Ovaj jedino poznat model demokratskim društvima treba u mogućoj mjeri pored parlamentarne većine proširiti sa nekorumpiranim segmetima iz opozicije, u prvom redu iz stranka manjina”, navodi se u saopštenju.

Iz Demosa su kazali da ostaju dosljedno pri početnom stavu koji odgovara volji građana.

“Da u parlamentarnoj vecini treba konačno postići metod i atmosferu zajedničkog rada i na tim osnovama postići dogovor o modalitetima izlaska iz duboke krize”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije