fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas stiže 11 crnogorskih državljana iz Izraela

Danas stiže 11 crnogorskih državljana iz Izraela

Podgorica, (MINA) – U Crnu Goru danas stiže 11 crnogorskih državljana iz Izraela, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Navodi se da je troje državljana doputovalo komercijalnim letom izraelske avio kompanije iz Tel Aviva u Tivat, a osam je priključeno humanitarnom letu do Skoplja, koji je organizovala Sjeverna Makedonija.

“Njima se pridružila i jedna državljanka Ukrajine, koja ima privremeni boravak u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Iz MVP su rekli da su organizovali prevoz do Podgorice za putnike koji će popodne sletjeti u Skoplje.

Oni su naveli da su bili u stalnom kontaktu sa državama regiona, kao i ostalim partnerskim zemljama, kako bi se, ukoliko neka od tih zemalja bude realizovala evakuacioni let, pridružio i određeni broj državljana Crne Gore.

“Na taj način, sinoć je potvrđena mogućnost da se na humanitarni let u organizaciji Vlade Sjeverne Makedonije ukrca određeni broj državljana Crne Gore, shodno raspoloživim kapacitetima”, kaže se u saopštenju MVP-a.

Navodi se da su svih 18 državljana Crne Gore koji su se, do tog trenutka, javili kriznom timu MVP-a, obaviješteni o toj mogućnosti, kao i da je bilo potrebno da danas u jutarnjim satima budu na aerodromu u Tel Avivu.

“Od 18 naših državljana, šestoro je saopštilo da iz privatnih razloga ne želi da otputuje danas, dvoje se, nakon što su obaviješteni o letu, nijesu javljali, dok je jedna državljanka, uz zahvalnost na podršci, informisala da je kupila kartu za komercijalni let u nedljelju, kada će se vratiti”, kaže se u saopštenju.

Iz MVP su uputili crnogorske državljane, koji su ipak odlučili da ostanu u Izraelu, da prate komercijalne letove koji sa aerodroma u Tel Avivu funkcionišu svakodnevno prema više destinacija.

Oni su apelovali na crnogorske državljane da koriste prilike za evakuaciju koje se ukazuju jer, kako se dodaje, u situaciji narušene bezbjednosti, ne postoji garancija da će se i kojom dinamikom organizovatinovi humanitarni letovi.

“Krizni tim MVP-a ostaje na raspolaganju za sve, eventualno potrebne, informacije i nastaviće da prati situaciju u saradnji sa nadležnim organima, kao i partnerskim državama, a u cilju mogućeg pridruživanja humanitarnim letovima, kako bi napustili teritoriju Izraela”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...