fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski atletičari na mitingu u Puli

Crnogorski atletičari na mitingu u Puli


Podgorica, (MINA) – Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore nastupiće sjutra na sankcionisanom atletskom mitingu u Puli, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnu Goru će predstavljati Marijana Goranović u bacanju diska kategorije F41, Maja Rajković (F54) i Danilo Gojković (F34) bacaće koplje, Miloš Spaić kuglu (F11), dok će se šampion Evrope iz Groseta, Radmilo Baranin (F34) takmičiti u bacanju koplja i kugle.

Biće to prvi međunarodni nastup crnogorskih atletičara poslije više od godinu i po. Posljednji put na sankcionisanom međunarodnom mitingu učestvovali su sredinom septembra 2019. godine u Kruševcu.

Trener reprezentacije Veljko Čegar, kazao je da je cilj nastupa u Puli potvrda rezultatskih normi za Evropsko prvenstvo u Bidgošću i Paraolimpijske igre u Tokiju.

„Dolazimo na miting u dobrom stanju, uprkos pauzi i diskontinuitetu u treningu. Izostanak učešća na sankcionisanim mitinzima uspjeli smo da kompenzujemo nastupima na domaćim takmičenjima“, kazao je Čegar agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, nastup u Puli crnogorskim atletičarima poslužiće da osjete duh takmičenja.

„Imaće ozbiljne konkurente i priliku da se bore, pokažu koliko trenutno mogu. Vjerujem da će izvući optimalan rezultat za ovaj nivo priprema“, rekao je Čegar.

Organizator tradicionalnog atletskog takmičenja osoba sa invaliditetom najavio je učešće više od sto takmičara iz osam evropskih država. Nedjeljno takmičenje na stadionu Veruda počeće u deset sati. 

Najčitanije