fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora i Kazahstan bez golova

Crna Gora i Kazahstan bez golova

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je večeras u Podgorici, u prijateljskom meču, sa Kazahstanom 0:0.

Kobinovani crnogorski tim, sastavljen od fudbalera iz domaćeg prvenstva i internacionalca koji imaju manju minutažu u svojim klubovima, nije briljirao u prvom poluvremenu, u drugom je bio bolji rival, ali nedovoljno da se upiše pobjeda.

Šansu utakmice imao je Dino Islamović u 66. minutu, nakon greške odbrane, izbio je sam ispred kazahstanskog gola, ali je njegov šut u prazan gol izblokiran.

U nastavku napada kazahstanski golman Dmitri Nepohodov je odličnom intervencijom spriječio Stevana Jovetića da se upiše u strijelce.

Nepohodov je bio siguran i nakon udarca glavom Saše Balića u 54. minutu.

U prvom poluvremenu vrijedna pažnje bila je i šansa Fatosa Bećiraja u 22. minutu, ali je šutirao pored gola.

Prvi dio meča pripao je kazahstanskoj selekciji, koja je bila opasnija i konkretnija, stvorila je nekoliko šansi i bila bliža golu.

Najzaslužniji što na poluvremenu nije bilo golova bio je crnogorski golman Danijel Petković, koji je u 20. minutu spriječio Tonktara Žangiljšbaja da se upiše u strijelce.

Odličnio je intervenisao i u 28. minutu, kada je u šansi bio Marat Bistrov.

Crnogorskim fudbalerima duel sa Kazahstanom bio je generalna proba pred odlučujuće mečeve u Ligi nacija sa Azerbejdžanom u Zagrebu 14. novembra i Kipra u Podgorici tri dana kasnije.

Crna Gora mora da pobijedi oba meča i nada se kiksu Luksemburga u duelu sa istim selekcijama kako bi osvojila prvo mjesto u grupi i preselila se u B Ligu nacija.

Najčitanije