fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora će se adekvatno oduprijeti naletima nacionalizma

Crna Gora će se adekvatno oduprijeti naletima nacionalizma

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će zaštititi svakog građanina i adekvatno se oduprijeti naletima nacionalizma, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je danas posjetio Berane u okviru kampanje za parlamentarne izbore.

„Berane su neodvojivi dio Crne Gore i centar sjevernog regiona, čiji žitelji imaju poseban doprinos u očuvanju vrijednosti kojima se Crna Gora ponosi, kao što su multietničnost, multikonfesionalnost i antifašizam“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, do nedavno je bilo „vandalskih i necivilizacijskih pokušaja iz dobro poznatih kuhinja, da se te vrijednosti poremete, izazivanjem straha i nelagode kod određenog broja građana, prevashodno pripadnika manjinskih naroda“.

„Crna Gora zaštititi svakog građanina i adekvatno se oduprijeti sve prisutnijim naletima nacionalizma“, poručio je Đukanović.

On je rekao da poštuje napore koje lokalni odbor DPS-a ulaže u očuvanju tih vrijednosti uprkos otežanoj situaciji.

Đukanović je podsjetio i na dužnost lokalne uprave da u tome bude partner izvršne vlasti.

On je naglasio da politiku DPS-a karakteriše odlučnost u očuvanju mira i stabilnosti, usvajanju demokratskih standarda i evropskih i evroatlantskih vrijednosti, i posebno afinitet prema dinamičnijem ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta, u cilju unapređenja ukupnog kvalitieta života crnogorskih građana.

„U tome će sjeverni region imati posebno mjesto u sprovođenju vizije DPS-a, o čemu svjedoči i naš program za predstojeće parlamentarne izbore“, kazao je Đulanović.

On je istakao da nakon investicija vrijednih više milijardi EUR na jugu zemlje, i sjever očekuju blisko bolji dani, za šta je garancija posvećenost strateškom razvoju saobraćajne infrastrukture i turističke ponude, što je, kako je dodao, dodatan podstrek za odgovornu i učinkovitu valorizaciju resursa kojima ovaj kraj obiluje.

„U tome Berane mora prepoznati svoju šansu i prilagoditi poslovni ambijent za privlačenje i domaćih i stranih investicija, mudro koristeći i kapacitete dijaspore ovog kraja, u čemu će imati odlučnu podršku izvršne vlasti i njegovu lično“, poručio je Đukanović.

Kako je kazao, izbor građana Crne Gore 30. avgusta nikad nije bio lakši.

„Jer u suštini biraju između politike koja im omogućava prosperitet i blisko bolju budućnost i šarolike palete političkih ponuda koje za interese trećih, ne prezaju od žrtvovanja budućnosti sopstvene zemlje i vraćanja crnogorskog društva u srednji vijek, otvoreno priželjkujući potčinjenost, privrženost teokratiji, gubitak državnosti i služenje tuđim interesima“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, zadatak DPS-a je da 30. avgusta porazi protivnika, i da nastavi da bude stožer progresivne politike koja garantuje evropski kvalitet života svim građanima Crne Gore.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...