fbpx
NaslovnicaCrna GoraČelanović: Protest opravdan, uskratiti podršku Abazoviću

Čelanović: Protest opravdan, uskratiti podršku Abazoviću

Podgorica, (MINA) – Protest građana nezadovoljnih radnom verzijom temeljnog ugovora koji je Vlada usaglasila sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) je opravdan, saopštile su Socijaldemokrate (SD) i ponovo pozvale državotvorne partije da uskrate podršku premijeru Dritanu Abazoviću.

Generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović rekao je da će se ta stranka, kada je riječ o tako važnim pitanjima, uvijek odazvati pozivima građana.

“Večerašnji protest koji grupa građana organizuje u 20 sati ispred zgrade Vlade u Podgorici potpuno je opravdan”, naveo je Čelanović.

Prema njegovim riječima, sasvim je jasno da Abazović ima jasan cilj.

“Potpisivanje ovakvog ugovora sa SPC, koji znači klasičnu izdaju Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa”, dodao je Čelanović.

On je kazao da tome u prilog govori i Abazovićev stav da, što se radne verzije ugovora tiče, on tu ništa ne bi mijenjao.

“Abazović je zato i doveden, da ponizi Crnu Goru i dovrši ono što njegov prethodnik, Zdravko Krivokapić, nije uspio da postigne”, naveo je Čelanović.

On je istakao da SD još jednom pozivaju državotvorne partije da, već danas, učine korak ka sprječavanju, kako je rekao, sramne izdaje svoje domovine.

“Krajnje je vrijeme da otkažu podršku ovoj izdajničkoj Vladi i već noćas promijene društvo – da umjesto sa Abazovićem unutar zgrade Vlade budu sa građankama i građanima, iskrenim patriotama, na protestu ispred Vlade”, kazao je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije