fbpx
NaslovnicaCrna GoraBriga o državnom identitetu jedan od prioriteta

Briga o državnom identitetu jedan od prioriteta

Podgorica, (MINA) – Briga o državnom identitetu biće jedan od prioriteta u predstojećem mandatu, poručio je predsjednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić tokom kampanje na Cetinju.

On je, tokom predsjedničkog karavana kampanje “Put časti”, kazao da je Cetinje uvijek bilo kolijevka slobode Crne Gore.

“Sa ove zemlje krenuli su najveći crnogorski heroji u odbranu slobode naše domovine i upravo to i mi radimo”, naveo je Bečić.

Kako je rekao, Cetinje je grad koji je neopravdano zapušten, a posjeduje ogromna prirodna, kulturna i istorijska bogatstva koja se moraju sačuvati.

“Cetinje je crnogorsko, ali i svjetsko. Briga o državnom identitetu biće jedan od prioriteta u predstojećem mandatu”, poručio je Bečić.

On je kazao da će stvoriti konkretne projekte koji će biti programski i strateški utemeljeni u stvaranju funkcionalnih institucija koje će raditi u interesu naroda.

“Identitet naše zemlje potrebno je afirmisati u procesu evropskih integracija, ali isto tako potrebno je Cetinje probuditi iz višegodišnjeg “dremeža””, istakao je Bečić.

Bečić je kazao da je za njega čast odbrana od nepravde.

On je rekao da častan čovjek nikada neće biti nepravedan, zato što bi nanošenjem nepravde drugima tu čast izgubio.

Prema riječima Bečića, borba za čast je borba za pravdu.

“Kada pomažemo onima koji su u nevolji, tada smo časni. Kada brinemo o onima koji su stradali od pogrešne ekonomske politike, onda smo časni. Čast mora biti naše ime i naša budućnost”, naveo je Bečić.

Iz Demokrata su saopštili da predsjednički karavan “Put časti”, nakon Cetinja, nastavlja obilazak crnogorskih opština čiji je cilj da približi pobjedničku ideju svakom građaninu Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije