fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Nastojimo da nađemo najbolje rješenje

Brajović: Nastojimo da nađemo najbolje rješenje

Podgorica, (MINA) – Skupština u okviru svojih Ustavnih ovlašćenja nastoji da nađe najbolje rješenje za prevazilaženja nastale situacije, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to konstatovano na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine.

„Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija“, kazao je Brajović.

On je istakao da svi poslanički klubovi aktivno učestvuju, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike.

„Ističem da je velika naša odgovornost kao predstavnika građana da u parlamentu postupamo mudro i pažljivo i da mjerimo riječi koje izgovaramo. Isto to očekujemo od svih pojedinaca i insitucija van njega“, poručio je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je novinarima u parlamentu da su na Kolegijumu razgovarali o predlogu za zakazivanje hitne sjednice parlanenta, i dodao da postoji drugi način za razrješenja krize.

On je kazao da su na današnjoj sjednici iznijeli nove predloge za rješavanje “teške i duboke političke krize” i da će od vlasti sjutra dobiti konktetne odgovore na svaki od predloga.

„Nastavili smo snažnu organizaciju za prosteste i vaninstitucionalno djelovanje DF-a“, kazao je Mandić.

On je rekao da su za nedjelju u 18 sati zakazali protest, a do tada će se, kako je naveo, okupljati ispred Skupštine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...